Second home on wheels - Minicamp

 • Mini Vouwwagen

  De Minicamp of ook wel MINIVOUWWAGEN genoemd is een ideale aanhanger voor achter de motor en zelfs kleine auto. Een pracht uitvinding zodat je niet op de grond hoeft te slapen als je een motor rally bezoekt. Ik heb deze minicamp kaal gekocht en volledig gemodificeert. Standaart zijn deze minicamps wit van kleur. Ik heb deze aangepast in de kleur van de motor. Verder voorzien van brede spatborden, rondom LED-verlichting en een langere dissel waarop ik een kunstof glasfiber bak heb gebouwd waar een kleine lichtgewicht gasfles in kan. Aan de zijkant van deze bak een snelkoppeling aansluiting en 6 meter gasslang zodat ik makkelijk en snel een aansluiting heb op het kooktoestel.

  Het is verbazend wat je allemaal mee kan nemen. Naast 2x slaapzakken en kussens en wat kleren is deze minicamp voorzien van een complete keuken. 3-pits gastoestel, een paar pannen, opvouwbare water jerrycans, bekers, bestek en borden. Twee opvouwbare aluminium tafeltjes en twee grote aluminium stoelen. Dan nog een reserve wiel en wat klein gereedschap. Belangrijkste is dat je de lading goed verdeeld. Dan ligt deze wagen als een huis achter je motor en je voelt het amper.

  Ik voel mij er dan ook rijk mee gezegend dat ik op deze manier onderweg kan. Er kunnen twee volwassen mensen in deze minicamp slapen. Ikzelf ben bijna twee meter en heb meer dan voldoende ruimte. Op de minicamp neem ik bij gelegenheid ook nog een partytent mee van 3x3mtr. Deze zet ik dan voor de minicamp en dan heb je het helemaal voor elkaar.

  Paul Salders, van Salders Motoren heeft voor mij de modificatie gedaan n.b.t. de gasflessen bak op de dissel. Ik kan niet anders zeggen als vakwerk. De mal voor deze bak heeft hij nog op de plank staan dus als je eenzelfde minicamp rijd en je zou dit ook willen, neem dan contact met hem op. Constructiebedrijf Rock - Urk heeft de RVS bumpers gemaakt van 316-RVS wat het geheel compleet maakt. De hele bak is gespoten door de welbekende customspuiter Frans de Weerd - Utrecht Via mijn FACEBOOK kun je diverse foto's bewonderen. Alleen als je tot mijn vrienden behoort, sorry.

  De minicamp zelf ben ik op het spoor gekomen in Amerika. Daar is het heel gewoon dat je met een forse aanhanger achter b.v. de GOLDWING rijdt. Na een lange speurtocht kwam ik uiteindelijk bij John Dreuning terecht die deze minicamps in Nederland verkoopt. Ze zijn niet goedkoop, en als je uitbreiding wilt zoals b.v. een luifel, buitentent, spatborden e.d. begin dan maar vast te rekenen. Het telt knap door. Voor mijzelf is het dik de moeite waard, want wat heb ik er al een plezier mee gehad. Als je de mogelijkheden hebt, dan zou ik niet aarzelen en er een aanschaffen. Zo kun je zelfs op "oudere" leeftijd toch genieten en is het in plaats van kramperen echt camperen.

  Mocht je verder nog vragen hebben dan hoor ik je graag en zal zien of ik je een antwoord kan geven.

  Hieronder tref je een klein fimpje aan van deze prachtige minicamp die ik met veel plezier in gebruik heb.

  Deze minicamp heb ik uiteindelijk weg moeten doen vanwege mijn gezondheid die begon op te spelen. Ik ben gestopt met het rijden op motoren en ben daarvoor in de plaats een Trike gaan rijden (zie overzicht). Achter deze trike hangt nu een minicarvan (zie overzicht) hetgeen voor mij een stukje makkelijker is. Spijt...? Ja natuurlijk het was een zeer compacte aanhanger die nog veel mee kon brengen. Handteerbaar, licht en veel bekijks gehad. Nu maar hopen dat het nieuwe baasje er net zo zuinig mee ongaat als dat ik heb gedaan dan heeft hij/zij er nog jaren plezier mee,

Vorige pagina