Schieten met Buks, Pistool en Boog

 • Schieten

  Een van mijn hobbies is schieten. Al van kinds af aan mee opgegroeid en het heeft wat. Ik kan niet precies verklaren waarom, maar het heeft een bepaalde aantrekkingskracht. Voor mij persoonlijk heeft schieten niets te maken met het doden van dieren of een musje voor de lol uit de dakgoot schieten. Dat vindt ik persoonlijk weerzinwekkend.

  Maar,.... zou ik zin hebben in een fazant of konijn, dan zal ik daar geen probleem van maken want het is dan niet nutteloos neergeschoten maar wordt genuttigd. Helaas zegt de wet dat dit stropen heet en daar staan zware bekeuringen op. Je zult mij dit dan ook niet makkelijk zien doen.

  Verder kun je veel informatie weghalen op de website: Achtertuinschutter.nl Daar kun je een schat aan informatie weghalen m.b.t. de wet- en regelgeving, tips en trucs gewoon teveel om op te noemen en daar tref je een TE KOOP / AANGEBODEN hoekje aan. De ons aller welbekende Marktplaats zul je weinig aantreffen wat te maken heeft met luchtbuksen, pistolen van welk kaliber dan ook. Dit heeft in principe Achtertuinschutter overgenomen, mooi en overzichtelijk.

  Als je vragen hebt als buren en ook als niet buren, aarzel niet en laat wat van je horen. Drop een lijn via mail of telefoon ik sta je graag te woord. Het is allemaal vrijblijvend en vindt je het niets, dan hebben we er misschien toch nog een gezellig gesprek op zitten.


  Ik maak gebruik van verschillende wapens. Deze staan of hangen in mijn kleine Men's room En daar verzorg ik deze tot in de puntjes. Een klein filmpje volgt op korte termijn.

  Als leverancier van de Luchtbuksen 5.5mm heb ik gekozen voor:

  Shogun - by Mike van de Beek

  Shogun.nl. Een fijn gesprek gehad met Erwin Vermeulen die de tijd nam en mij advies gaf op nagenoeg al mijn vragen. Ik zie uit naar een lange samenwerking. Wat er vandaan komt? Dat komt binnenkort op deze website te staan.

  4komma5 - by Mike van de Beek

  Je kunt er ook voor kiezen een blik te werpen in het buitenland en in dit geval Duitsland. Ik heb daar een pracht van een bedrijf gevonden. Betrouwbare lieve geduldige mensen die je tegen alle stroom in willen helpen en adviseren. Neem eens een kijkje op hun website en zie het fenominale aanbod wat zij hebben.

  VEILIGHEID:
  Veiligheid voorop is een standaart motto waar niet alleen nu maar ook tijdens het schieten en zelfs na het schieten hoog in het vaandel staan. Het is bij WET EN REGELGEVING geregeld dat je in je eigen achtertuin mag schieten.
  Nu ben ik zelf nog een stapje verder gegaan m.b.t. veiligheid en ik heb een eigen schietbaan gemaakt onder het afdak tussen garage en fietsenschuur. Een 5cm dikke multiplaat,hangend aan een scharnier, worden de doelen aan opgehangen.


  Mocht je de plank mis schieten dan staat er nog een dubbelwandige schutting achter en eer je daar doorheen bent...............
  Een lamp wordt gemonteerd gericht op de doelen voor zowel Pijl & Boog en Kruisboog alswel voor de luchtdrukgeweren en pistolen. Kaliber waarmee wordt geschoten is 4.5 en 5.5mm


  Verlichting
  Verlichting op het schietbord is wel prettig. We hebben daar een grote LED-lamp voor gebruikt die we kunnen schakelen d.m.v. de telefoon. Werkt ideaal. Gaten geboord, OVC leiding(en) aangelegd, draden getrokken, eerst de boel open gemaakt en vervolgens alles weer keurig op zijn plaats weer vastgeschroefd.
  En jawel,......ook dit werkt en het geeft een heerlijk gevoel. Alles opgeruimd, zere benen en handen, we kijken niet hoelang we er over hebben gedaan, maar we kijken wel naar het eindresultaat en daar ben ik erg blij mee. De verlichting kan ik vanad mijn telefoon bedienen. Erg makkelijk en gewoon ook een leuke gadget.
  We zijn er bijna....... de verlichting werkt goed en is mooi weggewerkt. nu ben ik nog op zoek naar zo'n motortje waar ik een draad kan laten draaien zodat ik de schietkaarten niet op hoef te halen. Ik ben daar over aan het brainstormen. Dus als je een idee hebt , hoor ik het graag.

Vorige pagina